Selecteer een pagina

Biografie

‘Ik denk bij voorkeur in kansen en mogelijkheden en houd gestelde doelen scherp voor ogen’

Enthousiast, daadkrachtig en eigenwijs

Wie zaken doet met Averox Consulting krijgt te maken met mij. Ik ben Ivo Heuts, Limburger, partner van Ankie Linssen en trotse vader van 2 zonen; Dré en Per. Ik ben enthousiast, eerlijk, open, betrokken en daadkrachtig. Ik denk bij voorkeur in kansen en mogelijkheden en houd gestelde doelen scherp voor ogen. Eigenwijs ben ik ook, een tikkeltje ongeduldig en een (beetje) workaholic. Ik sport graag (boksen, hardlopen, fitness) in de tijd die overblijft. Bovendien houd ik van lekker eten en drinken, bij voorkeur samen met gezin, vrienden of familie.

Ivo is in staat om anderen met een open blik en zonder oordeel te benaderen vanuit oprechte interesse. Hij is optimistisch ingesteld en ziet ook bij tegenslag kansen en mogelijkheden waardoor hij de energie in een groep vast kan houden. Hierdoor bereikt hij, ook bij tegenslag, het gewenste resultaat. Verder weet hij een mooie balans te creëren tussen het zelfstandig uitvoeren van zijn opdracht en tegelijkertijd de opdrachtgever geïnformeerd en betrokken te houden.

Beleidsmedewerker

Gemeente Sittard-Geleen

Loopbaan

Na mijn middelbare school ging ik studeren aan de Hogeschool Zuyd, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (tegenwoordig Social Work). Tijdens mijn studie kwam ik er gaandeweg achter dat mijn interesse voor onderzoek, organisatie, management en beleid groeide. Na mijn studie wilde ik dan ook dat mijn baan deze elementen zou bevatten.

Ik kwam achtereenvolgens bij een provinciale steunfunctie-instelling voor cultuur, zorg, welzijn, sport en bibliotheekwerk, een middelgroot adviesbureau en het grote Capgemini Consulting terecht. Ondertussen studeerde ik aan de Maastricht University, waar ik een Master Business Administration volgde die ik in 2013 afrondde. In al mijn werkzaamheden stond ‘de jeugd’ centraal en begaven deze zich op het snijvlak van welzijn, zorg, onderzoek, management en beleid. Dan eens op de voorgrond, maar net zo vaak ook wat meer achter de schermen. Ik werkte met en voor jongeren en laat hen bij voorkeur zoveel mogelijk schitteren met al hun talenten.   

Voor mijzelf

In 2012 startte ik mijn eigen projectadviesbureau. In eerste instantie richtte ik mij, samen met mijn samenwerkingspartner, op het bedrijfsleven met een door onszelf bedachte methode om klanten succesvoller te laten produceren door hen inzicht te geven in de werking van het brein (Brain Error Reduction). We zagen veel bedrijven van binnen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en intussen bleef ik actief in het jeugddomein. In 2020 maakte ik, mede vanwege COVID-19, de keuze me hier volledig op te richten en het bedrijfsleven achter me te laten. 

Love what you do! Do what you love! Ik koos voor mijn grote passie; de jeugd in positie brengen om zichtbare invloed uit te oefenen op hun eigen omgeving.

Ivo Heuts